Αρχική » Συμβουλές για το Σπίτι (page 96)

Συμβουλές για το Σπίτι

18 απίστευτες χρήσεις της αμμωνίας που δεν τις φαντάζεστε

Η αμμωνία είναι ένα από τα καλύτερα καθαριστικά για το σπίτι! Μπορεί να μην είναι ευρέως διαδεδομένη η χρήση της όπως η μαγειρική σόδα και το ξύδι αλλά είναι εξίσου αποτελεσματική! Χρειάζεται όμως προσοχή γιατί η αμμωνία δεν πρέπει ποτέ να αναμιγνύεται με χλωρίνη ή προϊόν που περιέχει χλώριο. Ο συνδυασμός παράγει τοξικές αναθυμιάσεις που […]

Περισσότερα »

5 τρόποι για να απαλλαγείτε από τις άσχημες μυρωδιές σε κατσαρόλες και τηγάνια!

Τα απαραίτητα μαγειρικά σκεύη σε μία κουζίνα είναι οι κατσαρόλες και τα τηγάνια! Σε αυτά γίνεται η προετοιμασία αλλά και η παρασκευή των φαγητών μας…Τα σκεύη όμως αυτά αρκετά συχνά μυρίζουν πολύ άσχημα είτε επειδή κάψαμε το φαγητό είτε γιατί μαγειρεύουμε φαγητά με έντονη μυρωδιά! Τι κάνουμε λοιπόν στην περίπτωση που η άσχημη μυρωδιά δεν […]

Περισσότερα »

10 έξυπνοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το κατακάθι του καφέ

Ο καφές είναι μία καθημερινή συνήθεια σχεδόν για όλους μας και η αλήθεια είναι ότι εμείς σαν λαός τον έχουμε πολύ περισσότερο στην καθημερινότητα μας! Ο καφές όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς άλλους τρόπους! Ειδικά το κατακάθι του καφέ πριν να το πετάξετε, ξανασκεφτείτε το! Θα σας παρουσιάσω 10 έξυπνους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε […]

Περισσότερα »

10 έξυπνοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το κατακάθι του καφέ

Ο καφές είναι μία καθημερινή συνήθεια σχεδόν για όλους μας και η αλήθεια είναι ότι εμείς σαν λαός τον έχουμε πολύ περισσότερο στην καθημερινότητα μας! Ο καφές όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς άλλους τρόπους! Ειδικά το κατακάθι του καφέ πριν να το πετάξετε, ξανασκεφτείτε το! Θα σας παρουσιάσω 10 έξυπνους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε […]

Περισσότερα »

6 αποτελεσματικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τις άσχημες μυρωδιές στο ψυγείο με φυσικό τρόπο

Το ψυγείο είναι το κέντρο της κουζίνας. Σε αυτό αποθηκεύουμε καθημερινά πάρα πολλά πράγματα και αν δεν είμαστε προσεκτικές με τα τρόφιμα τα οποία χαλάνε τότε μία άσχημη μυρωδιά μπορεί να δημιουργηθεί! Δυστυχώς, πολλές φορές αφήνουμε τρόφιμα για αρκετό καιρό χωρίς να τα πετάμε με αποτέλεσμα να μυρίζει άσχημα! Μερικές φορές βέβαια δεν έχει καν […]

Περισσότερα »

9 φαγητά που δεν πρέπει ποτέ να βάζουμε στην κατάψυξη

Πολλές νοικοκυρές προκειμένου να εξοικονομήσουν χρόνο βάζουν φαγητά στην κατάψυξη και όταν θέλουν να τα μαγειρέψουν τα βγάζουν από αυτήν, τα ξεπαγώνουν και τα τρώνε! Είναι σίγουρα μία πολύ καλή λύση αλλά όχι ιδανική για όλα τα φαγητά! Θα πρέπει λοιπόν να γνωρίζετε ότι δεν μπαίνουν όλα τα φαγητά στην κατάψυξη. Η διάρκεια ζωής ορισμένων […]

Περισσότερα »

9 φαγητά που δεν πρέπει ποτέ να βάζουμε στην κατάψυξη

Πολλές νοικοκυρές προκειμένου να εξοικονομήσουν χρόνο βάζουν φαγητά στην κατάψυξη και όταν θέλουν να τα μαγειρέψουν τα βγάζουν από αυτήν, τα ξεπαγώνουν και τα τρώνε! Είναι σίγουρα μία πολύ καλή λύση αλλά όχι ιδανική για όλα τα φαγητά! Θα πρέπει λοιπόν να γνωρίζετε ότι δεν μπαίνουν όλα τα φαγητά στην κατάψυξη. Η διάρκεια ζωής ορισμένων […]

Περισσότερα »

12 χρήσεις του μαλακτικού των ρούχων που σίγουρα δεν τις φαντάζεστε!

Η μυρωδιά του μαλακτικού πρέπει να είναι μια από τις πιο όμορφες μυρωδιές: φρέσκια και ταυτόχρονα ζεστή. Το χρησιμοποιούμε ασφαλώς στο πλύσιμο των ρούχων αλλά αν νομίζετε ότι χρησιμοποιείτε μόνο στο πλυντήριο κάνετε λάθος! Το μαλακτικό όχι μόνο μαλακώνει τα ρούχα αλλά κάνει και πολλά άλλα πράγματα σε όλους τους χώρους του σπιτιού: από τον […]

Περισσότερα »

12 χρήσεις του μαλακτικού των ρούχων που σίγουρα δεν τις φαντάζεστε!

Η μυρωδιά του μαλακτικού πρέπει να είναι μια από τις πιο όμορφες μυρωδιές: φρέσκια και ταυτόχρονα ζεστή. Το χρησιμοποιούμε ασφαλώς στο πλύσιμο των ρούχων αλλά αν νομίζετε ότι χρησιμοποιείτε μόνο στο πλυντήριο κάνετε λάθος! Το μαλακτικό όχι μόνο μαλακώνει τα ρούχα αλλά κάνει και πολλά άλλα πράγματα σε όλους τους χώρους του σπιτιού: από τον […]

Περισσότερα »

10 απίστευτα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τη μαγειρική σόδα στο σπίτι σας

Η μαγειρική σόδα, επίσης γνωστή ως διττανθρακικό νάτριο, είναι ένα δημοφιλές συστατικό ψησίματος. Δίνει σε τρόφιμα όπως το ψωμί, τα κέικ, τα μάφιν και τα μπισκότα μια ελαφριά, αφράτη υφή. Αυτό συμβαίνει επειδή έχει διογκωτικές ιδιότητες, που σημαίνει ότι αντιδρά με ένα οξύ, όπως το ξύδι ή το χυμό λεμονιού, και αναγκάζει τη ζύμη να φουσκώνει. […]

Περισσότερα »