Αρχική » Ειδήσεις » Πολιτική » Γιώργος Θωμάκος: “Υβριστές και Απόντες”

Γιώργος Θωμάκος: “Υβριστές και Απόντες”


Η προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου, «έριξε στα βράχια» το εξωφρενικά υπερκοστολογημένο έργο (5.781.000 ευρώ) «Ενίσχυση Αστικού Πρασίνου στην περιοχή του Τριγώνου Εθνικής Αντιστάσεως (Νέας Ερυθραίας)» και τώρα υβρίζει και «κλαψουρίζει».

Κανένας δεν ξαφνιάζεται από τις εναντίον μου ύβρεις, που άλλωστε ξεκίνησαν την επόμενη ημέρα της πρώτης Κυριακής των εκλογών της 18ης Μαΐου 2014. Μόνο ο προηγούμενος Δήμαρχος ξαφνιάστηκε διότι είχε υπολογίσει και σχεδιάσει για αρκετά αργότερα, την απένταξη από τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου.

Η υβριστική απάντηση τους έφτασε έξι ημέρες μετά τη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής 28 Νοεμβρίου 2014, στην οποία είχε προσκληθεί τόσο ο πρώην Δήμαρχος όσο και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο της Κηφισιάς. Στη συνέχεια η αρμόδια Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, στη συνεδρίαση της,  (Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014) ακύρωσε τη διενέργεια του διαγωνισμού των 5.781.000 ευρώ (για χώρο περιπάτου, παιδικές χαρές, κιόσκι, σιντριβάνια, πέργκολες, χώρο αθλοπαιδιών, φυλάκιο, αποθήκη, αποχωρητήριο  κ.α.), προστατεύοντας απόλυτα τα πραγματικά συμφέροντα του Δήμου.

 

Επαναλαμβάνω για τελευταία φορά, ότι η βέβαιη απένταξη από τη χρηματοδότηση του έργου μέσω ΕΣΠΑ, θα ερχόταν κυρίως για τους παρακάτω λόγους:

  1. Δεν επανακυρώθηκε επί 11 χρόνια η πράξη εφαρμογής της περιοχής

παρά τις έγγραφες επισημάνσεις της Περιφέρειας Αττικής.

  1. Δεν αποζημιώθηκαν από την προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου 25 ιδιοκτήτες γης, του χώρου που θα γινόταν το έργο.
  2. Δεν διενεργήθηκε ο διαγωνισμός ούτε καν είχε δημοσιευθεί η ανακοίνωσή του από την προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου.

 

Μετά τη νέα πρόκληση της υβριστικής απάντησης, υποχρεούμαι να παρουσιάσω:

 

α) Την από 10 Μαΐου 2012 Βεβαίωση προς την Ε.Ε.Τ.Α Α.Ε. του πρώην  Δημάρχου Κηφισιάς ότι δήθεν η περιοχή του έργου «βρίσκεται εξ ολοκλήρου στην κυριότητα του Δήμου Κηφισιάς».

β)Την από 11/7/2014 δήλωση στην εφημερίδα «Τύπος Κηφισιάς» του πρώην Αντιδημάρχου Νέας Ερυθραίας, ότι το «μεγάλο έργο» είναι θέμα ημερών για να ξεκινήσει!!

 

Καμία απολύτως ενημέρωση δεν είχα από την προηγούμενη Διοίκηση ούτε καν ένα έγγραφο δε μου εδόθη, όχι μόνο για το συγκεκριμένο έργο αλλά και για οποιοδήποτε θέμα του Δήμου. Τολμά να με εγκαλεί ότι δήθεν δεν εξήγησα το θέμα στην Περιφερειάρχη για να υπογράψει την κύρωση της Πράξης εφαρμογής. Εκείνος γιατί δεν το κατάφερε με τον φίλο του κ. Σγουρό;

Οι λεονταρισμοί και οι «μαγκιές» τελείωσαν για το Δήμο Κηφισιάς. Η Νέα Διοίκηση δεν θα διακινδυνεύσει ποτέ την οικονομική κατάσταση του Δήμου, ούτε θα ρίξει τα ζάρια, αν ένα έργο εντάσσεται ή απεντάσσεται από το ΕΣΠΑ! Ο πρώην Δήμαρχος και όσοι συνεργάτες του ευθύνονται για την υπονόμευση του συγκεκριμένου υπερκοστολογημένου έργου, δεν είχαν ποτέ επιχειρήματα, απέτυχαν στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ (μόνο 25% εντός του 2013) και είναι διαρκώς απόντες:

Απόντες από τα Δημοτικά Συμβούλια.

Απόντες από την ψήφιση του Προϋπολογισμού 2015.

Απόντες ακόμα και από την ιερή παρέλαση της Επετείου της 28ης   Οκτωβρίου!!

Η Νέα Διοίκηση θα πετύχει την επανακύρωση της Πράξης εφαρμογής στο Τρίγωνο Εθνικής Αντίστασης. Θα αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες γης που δικαιούνται. Στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιήσουμε κοινωφελές έργο με έντιμο σύστημα και κυρίως έργο που θα σέβεται το Δημόσιο χρήμα.

 

 

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΩΜΑΚΟΣ


Μάθετε πρώτοι ό,τι δε θα σας πουν οι άλλοι

  • Gossip, Παραπολιτικά, Πιπεράτα!
  • Προσφορές Εστιατορίων και καταστημάτων στην Κηφισιά
  • Νέα και Ειδήσεις
για την Κηφισιά κατευθείαν στο mail σας.

Εγγραφείτε τώρα
Email
Όνοματεπώνυμο
Δε θα σας spammarουμε ποτέ!

Σχολιάστε

σχόλια