Αρχική » Ειδήσεις » Κοινωνία » Προϊστορικές Κλήσεις εν Μέσω Πανδημίας
Κλήση Δημοτική Αστυνομία Κηφισιάς

Προϊστορικές Κλήσεις εν Μέσω Πανδημίας


Μια μοναδικής εμπνεύσεως ιδέα είχαν οι αρμόδιοι της ταμειακής υπηρεσίας του Δ.Κ…. Να ξεθάψουν κλήσεις από παραβάσεις που συνέβησαν προ 12ετίας και να τις στείλουν μαζικά σε πολίτες εν μέσω πανδημίας. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα όπως σε αυτή της φωτογραφίας που μας απέστειλε παθών, είναι χαρακτηριστικό ότι οι προσαυξήσεις ξεπερνούν το ποσό της παράβασης(!) και πιο συγκεκριμένα το πρόστιμο για τις δύο παραβάσεις είναι 190 ευρώ και οι προσαυξήσεις 239,40!

Κλήση Δημότη
Οι περισσότεροι αδυνατούν –όπως είναι λογικό– να θυμηθούν 12 χρόνια μετά αν όντως έκαναν κάποια παράβαση, άλλοι κατηγορηματικά λένε ότι την ημερομηνία που εμφανίζονται να έχουν παρκάρει παράνομα δεν πέρασαν από το κέντρο ή ακόμη ήταν εκτός δήμου Κηφισιάς!

Νομικοί που ήρθε σε επικοινωνία το kifisialife.gr αναφέρουν ότι είναι δικαίωμα κάθε πολίτη πέρα από τη βεβαίωση της οφειλής να έχει πρόσβαση στην ίδια την κλήση. Ακόμα χαρακτηρίζουν ως μνημείο καταχρηστικότητας του νόμου την πρακτική της αναζήτησης οφειλών από κλήσεις που κόπηκαν πριν από 12 ετη και υπογραμμίζουν ότι, σε αντίθεση με την πάγια αρχή του νόμου να αναζητείται μια νόμιμη οφειλή σε εύλογο χρονικό διάστημα, στη συγκεκριμένη περίπτωση οι πολίτες «δεν είναι σε θέση να διαπιστώσουν αν είναι αλήθεια αυτό που βεβαιώνεται, δηλαδή να θυμηθούν πού είχαν παρκάρει πριν από 10 χρόνια, και να αποδείξουν το αντίθετο στην περίπτωση που κακώς έχει επιβληθεί αυτή η ποινή».

Πιο συγκεκριμένα για τις αντίστοιχες πρακτικές στον Δήμο της Αθήνας η δικηγόρος κυρία Λεγάκη τονίζει ότι: «Δεν έχουμε εμπιστοσύνη τυφλή σε κάποιον άνθρωπο, όποιος κι αν είναι αυτός, ότι δεν έκατσε να αναπαραγάγει τρεις και τέσσερις κλήσεις στον ίδιο αριθμό αυτοκινήτου, γιατί βολεύει, γιατί έτσι μαζεύονται χρήματα για τον δήμο. Αυτό είναι μία εκδοχή. Μία άλλη εκδοχή, πολύ πιο συνηθισμένη, είναι ότι όταν γράφουν οι αστυνομικοί αυτοκίνητα, όπως όλοι οι άνθρωποι συχνά κάνουν λάθος. Κι ένα λάθος σε έναν αριθμό αλλάζει τον οφειλέτη. Και αυτό ο πολίτης δεν είναι σε θέση να το αναζητήσει ούτε να το αποδείξει όταν του έρχεται η κλήση 12 χρόνια μετά.» Η δικηγόρος κάνει λόγο για μια πρακτική «εκπορευόμενη από δόλο»: «Αν χρειάζεται να βγαίνουν έξω οι δημοτικοί αστυνομικοί και να γράφουν μια σειρά από αυτοκίνητα που παρκάρουν παράνομα και να αντιμετωπίζονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο όταν γράφουν, είναι πάρα πολύ πιο εύκολο να γράφουν εξακολουθητικά τα ίδια αυτοκίνητα μέσα από την ασφάλεια του γραφείου και να βάζουν και διάφορες οδούς στις οποίες υποτίθεται ότι είναι παρκαρισμένα. Για το να παράγονται βιομηχανίες και ξαφνικά άνθρωποι που είχαν μια κλήση, να βρίσκονται με 25 ή 35 κλήσεις, το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι ο δόλος», εξηγεί.

Το στενάχωρο είναι ότι ενώ οι αρμόδιοι είναι πολύ εύκολο με μαζικές επιστολές να επιβάλουν πρόστιμα, την ίδια στιγμή κάθε πολίτης που υφίσταται βλάβη από την ανεπάρκεια των αρμοδίων, (βλέπε επικίνδυνα πεζοδρόμια, λακούβες στους δρόμους, επικίνδυνες παιδικές χαρές, δρόμοι χωρίς φωτισμό κλπ) δεν έχει καμία πιθανότητα να αποζημιωθεί είτε οικονομικά είτε ηθικά διότι κάποιοι είναι προφανές ότι δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο μόνο στα καθήκοντα που τους φέρνουν έσοδα.

Βοηθήστε μας να δημοσιοποιήσουμε το πρόβλημα της γειτονιάς σας στέλνοντας μας φωτογραφίες και κείμενα στο kifisialifegr@gmail.com

 

 

 

 


Μάθετε πρώτοι ό,τι δε θα σας πουν οι άλλοι

  • Gossip, Παραπολιτικά, Πιπεράτα!
  • Προσφορές Εστιατορίων και καταστημάτων στην Κηφισιά
  • Νέα και Ειδήσεις
για την Κηφισιά κατευθείαν στο mail σας.

Εγγραφείτε τώρα
Email
Όνοματεπώνυμο
Δε θα σας spammarουμε ποτέ!

Σχολιάστε

σχόλια