Αρχική » Ειδήσεις » Κοινωνία » Προσοχή στη χρήση κλιματιστικών αυτό το καλοκαίρι
Προσοχή στα Κλιματιστικά

Προσοχή στη χρήση κλιματιστικών αυτό το καλοκαίρι


Ανέκαθεν γνωρίζαμε ότι τα κλιματιστικά αποτελούν σημείο συσσώρευσης μικροβίων, μούχλας, βακτηρίων και μυκήτων.

Χαρακτηριστική είναι η παρατήρηση, σύμφωνα με ιατρικές μελέτες, ότι αυξάνονται οι παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος, μυών και αρθρώσεων σε ανθρώπους που ζουν, ή και εργάζονται σε χώρους με κλιματισμό.

Μάλιστα μετά την πανδημία του αναφέρεται χαρακτηριστικά από όλους τους ειδικούς ότι σε όλα τα είδη των κλιματιστικών είναι σημαντική η σωστή εγκατάσταση, η τακτική ανανέωση των φίλτρων τους. Ωστόσο, η αυξημένη λειτουργία των κλιματιστικών κάτω από τις τρέχουσες συνθήκες, ενδέχεται να απαιτήσει συχνότερη συντήρηση.

Απαραίτητο είναι λοιπόν σε χώρους που κλιματίζονται να γίνεται μέριμνα για τη σωστή συντήρηση των κλιματιστικών και την ορθή χρήση τους με θερμοκρασία στον χώρο στους 25 βαθμούς και συχνό αερισμό του χώρου.

Δείτε από τι κινδυνεύετε από ένα κλιματιστικό το οποίο δεν έχει συντηρηθεί σωστά

  • Νόσος των λεγεωνάριων (legionella)

Εκδηλώθηκε για πρώτη φορά σε άτομα που είχαν παρευρεθεί σε αμερικάνικη συγκέντρωση λεγεώνων στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ το 1976 και στην οποία προσεβλήθησαν 220 άτομα, από τα οποία τα 34 πέθαναν.

Μετά το περιστατικό, οι επιστήμονες ανακάλυψαν το μικρόβιο legionella, το οποίο μεταδίδεται μέσω της αναπνοής και της εισρόφησης σταγονιδίων που περιέχουν τον μικροοργανισμό και φωλιάζει στις μονάδες κλιματιστικών. Συνήθη συμπτώματα είναι ο υψηλός πυρετός, τα ρίγη, ο βήχας, οι μυϊκοί πόνοι και ο πονοκέφαλος.

Η μόλυνση από τον μικροοργανισμό μπορεί να αποφευχθεί αν γίνεται επαρκής συντήρηση και χρήση φίλτρων ενεργού άνθρακα στα κλιματιστικά.

  • Φαρυγγίτιδα
  • Πονοκεφάλους
  • Αλλεργίες
  • H μόλυνση του αναπνευστικού από μύκητες και σκόνη με επιδείνωση ή εμφάνιση αλλεργιών
  • Αλλεργική ρινίτιδα

Η αλλεργική ρινίτιδα συνολικά θα ταλαιπωρήσει ποσοστό μεγαλύτερο από το 25% του συνολικού πληθυσμού. Σύμφωνα με ιατρούς, η χρήση κλιματιστικών χωρίς κατάλληλα φίλτρα σε συνδυασμό με τον μη επαρκή εξαερισμό, μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο ρινικό επιθήλιο και κατ’ επέκταση να δυσχεράνει την αναπνοή.

Απαραίτητο είναι λοιπόν να απολυμαίνουμε συχνά τα κλιματιστικά μας αλλά και να τοποθετούμε φίλτρο ενεργού άνθρακα για κλιματιστικό το οποίο θα αλλάζεται ανά τακτό χρονικό διάστημα.

Με τον υδράργυρο στα ύψη, το κλιματιστικό στο σπίτι και τον χώρο εργασίας είναι επιβεβλημένο αλλά βασικό είναι να μην ξεχνάμε τι χρειάζεται ώστε η χρήση του να μην έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία τη δική μας και των αγαπημένων μας.

Πηγή: https://www.g-store.gr/blog/arthra/mioste-ton-kindyno-metadosis-ion-apo-ta-klimatistika/


Μάθετε πρώτοι ό,τι δε θα σας πουν οι άλλοι

  • Gossip, Παραπολιτικά, Πιπεράτα!
  • Προσφορές Εστιατορίων και καταστημάτων στην Κηφισιά
  • Νέα και Ειδήσεις
για την Κηφισιά κατευθείαν στο mail σας.

Εγγραφείτε τώρα
Email
Όνοματεπώνυμο
Δε θα σας spammarουμε ποτέ!

Σχολιάστε

σχόλια