Αρχική » Ειδήσεις » Αθλητικά » Απολογισμός “Δ.Βικέλα” Κηφισιάς στον τομέα του Πολιτισμού & Αθλητισμού 2014-2015

Απολογισμός “Δ.Βικέλα” Κηφισιάς στον τομέα του Πολιτισμού & Αθλητισμού 2014-2015


Το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς παρουσίασε τον απολογισμό του έργου στον τομέα του Πολιτισμού και Αθλητισμού κατά το έτος 2014-2015, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015.
Ο Πρόεδρος Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Σταύρος Ζαπάντης ξεκίνησε την παρουσίαση του απολογισμού του έργου και της δράσης του Οργανισμού μιλώντας πρώτα απ’όλα για την οργάνωση των υπηρεσιών του Νομικού Προσώπου από 25/10/2014 έως και σήμερα.
Ο κ. Ζαπάντης ανέφερε τα τέσσερα πρώτα βήματα της Διοίκησης με σκοπό την καλύτερη Οργάνωση του Νομικού Προσώπου.
 • Αναδιοργάνωση και στελέχωση του Λογιστηρίου του Ν.Π.Δ.Δ. “Δημήτριος Βικέλας” (το λογιστήριο είναι η καρδιά ενός οργανισμού)
 • Μείωση του χρόνου αναμονής αποπληρωμής ενταλμάτων
 • από 6 μήνες- με 1 χρόνο, στον 1 μήνα.
 • Εξόφληση χρεών (Αποπληρωμή οφειλών) του Νομικού Προσώπου των προηγούμενων ετών.
 • Μείωση στα κόστη προμηθειών αναλωσίμων (καθαριστικά, χημικές τουαλέτες, χαρτικά κ.α.)
 • Μείωση στα κόστη λειτουργίας (στην ενέργεια, τον φωτισμό κ.α.)
 • Δημιουργία Εσωτερικού Δικτύου Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (ΕΔΗΕ). Ηλεκτρονική εσωτερική επικοινωνία και ανταλλαγή εγγράφων, με αποτέλεσμα μεγάλη οικονομία στην γραφική ύλη, στα τηλέφωνα και σε εργατοώρες. (χωρίς κόστος αγοράς & εγκατάστασης).
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΜΕΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (βίντεο)
Σε μια ολοκληρωμένη παρουσίαση των δράσεων, των εκδηλώσεων και των νέων αθλητικών τμημάτων που ανέπτυξε ο Τομέας Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς προχώρησε οΑντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Αχιλλέας Κουρέπης.
Ωστόσο ο κ. Κουρέπης, υπεύθυνος του Τομέα Αθλητισμού, δεν περιορίστηκε σε μια απλή καταγραφή των αθλητικών προγραμμάτων αλλά παρουσίασε και τις παρεμβάσεις στο δίκτυο των αθλητικών εγκαταστάσεων, ώστε να δίνεται η δυνατότητα ποιοτικής άθλησης στους συμπολίτες μας.
Ο Αντιπρόεδρος Αθλητισμού αναφέρθηκε στις επισκευαστικές εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στα Κλειστά Γυμναστήρια παρουσιάζοντας αναλυτικά τις εργασίες ανά αθλητικό χώρο:
 • ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΕΝΝΙΣ
Πλήρης ανακατασκευή χώρου γραφείου αποδυτηρίων και λουτρών Γηπέδων
Τέννις επί της οδού Όθωνος
Μεταφορά από το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ζηρινείου και εγκατάσταση στα
Γήπεδα των παλαιών πτυσσόμενων κερκίδων
 • ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ « ΦΩΤΗΣ ΒΑΡΔΑΞΗΣ»
Προμήθεια και εγκατάσταση του συστήματος πυρόσβεσης στο Στάδιο
Αποκατάσταση φωτισμού στο Κλειστό Γυμναστήριο
 • ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ «ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ»
Πλήρης ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου μέσω του Προγράμματος «εξοικονομώ»
Σύνδεση με φυσικό αέριο
 • Δ.Α.Κ. ΠΟΛΙΤΕΙΑ
Σύνδεση του Δ.Α.Κ με φυσικό αέριο
Αποκατάσταση φωτισμού στο Κλειστό Γήπεδο
Αντικατάσταση υπογείων καλωδίων ρεύματος από τον πυλώνα της ΔΕΗ προς το ΔΑΚ
Πλήρης αντικατάσταση των εσωτερικών σωληνώσεων των τοιχωμάτων της πισίνας και του Μηχανοστασίου
Στοκάρισμα όλης της μεγάλης Δεξαμενής
Επισκευή μόνωσης οροφής Κλειστού Γυμναστηρίου
Επισκευή μόνωσης ταβανιού στον χώρο αναμονής κοινού στην είσοδο του Κολυμβητηρίου
 • ΖΗΡΙΝΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
Διαγωνισμός για την ανακατασκευή του ταρτάν του στίβου
Μόνωση οροφής και βαφή πρόσοψης Σκοπευτηρίου
Περιμετρική μόνωση χαμηλής ταράτσας Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου καθώς και επισκευές στο σημείο στήριξης της σκάλας και στους αεραγωγούς
Αποκατάσταση των σοφάδων περιμετρικά του κτηρίου του Παλαιού Κλειστού Γυμναστηρίου και συγκεκριμένα εκατέρωθεν της εισόδου, στην πίσω πλευρά του κτηρίου από την Λεωφ. Κηφισίας,στην πλευρά των αποδυτηρίων. Επίσης, μόνωση στη μικρή ταράτσα του γραφείου και μόνωση στην εσωτερική πλευρά της σκάλας που οδηγεί στην ταράτσα
Μόνωση και βαφή των κερκίδων του ανοικτού Σταδίου
Επίσης στο Δημοτικό Στάδιο «Ι. ΖΗΡΙΝΗΣ» έγιναν:
Προμήθεια σε σταθερή βάση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων για να διατηρείται σε καλή κατάσταση ο χλοοτάπητας του Σταδίου
Συντήρηση υποσταθμού Σταδίου
Προμήθεια ζεύγους νέων μπασκετών δαπέδου
Προμήθεια και εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης (CCTV)
Προμήθεια και εγκατάσταση οικίσκου για την έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου
Επισκευή και αντικατάσταση μπασκετών σε 3 ανοικτά Γήπεδα Μπάσκετ:
Ανοικτό Γήπεδο οδού Φασίδερι στην Εκάλη
Aνοικτό Γήπεδο οδού Χρυσαλίδος στη Νέα Κηφισιά
Ανοικτό Γήπεδο Πλατείας Πατριάρχου Γρηγορίου του Ε΄στην Ν. Κηφισιά
Πλήρης ανακατασκευή Ανοικτού Γηπέδου Μπάσκετ:
Ανακατασκευή του Γηπέδου στην οδό Μαρίνου Αντύπα στην Κάτω Κηφισιά.
Το Τμήμα Αθλητισμού προχώρησε επίσης σε πολιτικές που υποστηρίζουν τον Μαζικό Αθλητισμό του Δήμου μας:
 • επιστρέφοντας κατ’ αρχήν την χρήση του γηπέδου 5Χ5 στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στη Νέα Ερυθραία στο Ν.Π.Δ.Δ. «Δημ. Βικέλα» και διαθέτοντας επιπλέον ώρες άθλησης στο κοινό.
 • προχωρώντας στην μείωση της συνδρομής για την χρήση του Κολυμβητηρίου για τα μέλη των Κ.ΑΠ.Η του Δήμου μας και συνεχίζοντας την δωρεάν Παροχή των Αθλητικών Προγραμμάτων στα Κ.ΑΠ.Η και στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.
 • εμπλουτίζοντας τις αθλητικές δραστηριότητες με δημιουργία νέων τμημάτων όπως Συγχρονισμένη Κολύμβηση, Judo, Anti-bullying, Kick Boxing καθώς επίσης και επεκτάσεις ήδη υπαρχόντων Τμημάτων και σε άλλους χώρους όπως η Yoga και νέα αθλητικά events όπως οι «Αγώνες Ξιφασκίας στο Ζηρίνειο».
 • ενισχύοντας τον Σχολικό Αθλητισμό με δωρεάν προγράμματα και νέες διοργανώσεις όπως οι «Αθλητικές Παρέες» και το «Kids’ Athletics» που δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν αθλήματα όπως ο Κλασικός Αθλητισμός, Βόλλεϋ, Χάντμπωλ, Μπάσκετ, Ποδόσφαιρο, κ.α
Τέλος, την περίοδο 2014-2015 ο Τομέας Αθλητισμού διοργάνωσε επίσης με μεγάλη επιτυχία τις εκδηλώσεις την «Γιορτή Αθλητή», τις «Βραβεύσεις Επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση», το Διασχολικό Πρωτάθλημα «Δροσιίνεια», τον «Διαγωνισμό Ζωγραφικής», το «Τουρνουά Τέννις Ενηλίκων», την επίδειξη των Τμημάτων Χορού του Ν.Π.Δ.Δ. «Χοροί & Μουσικές του Κόσμου», ο Αγώνας Δρόμου για Όλους «KIFISIA PUMA CITY RUN» (ημιμαραθώνιος 20 χιλ., αγώνες 5, 10 χιλιομέτρων και 800 μέτρων για παιδιά), το «Αθλητικό & Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2015».
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (βίντεο)
Το τμήμα Πολιτισμού παρουσίασε τον απολογισμό της δράσης και του έργου του. Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος Σταύρος Ζαπάντης, για την συντομία του χρόνου δεν αναφέρθηκε σε όλα τα προγράμματα που διοργανώνει το Νομικό Πρόσωπο. Αναφέρθηκε στα καινούργια προγράμματα που έχουμε ξεκινήσει καθώς και σε κάποια που έχουν ανανεωθεί. Κατά εξαίρεση αναφέρθηκε στην θεατρική ομάδα του ‘’Βικέλα’’, η οποία κέρδισε το πρώτο βραβείο ‘’β γυναικείου ρόλου’’ στο Πανελλήνιο διαγωνισμό της Καρδίτσας.
Επίσης αναφέρθηκε στην ομάδα Αγιογραφίας, που έκανε δύο μπαζάρ με τα έργα της και τα έσοδα διατέθηκαν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Νέα Προγράμματα Καλλιτεχνικής Παιδείας για το 2014-2015
 • φωτογραφία,
 • κόσμημα,
 • βυζαντινή μουσική καθώς και δημιουργία τμήματος Αγιογραφίας στη Νέα Ερυθραία.
Νέα Προγράμματα Καλλιτεχνικής Παιδείας για το 2015-2016
 • Δημιουργείται το «Μουσικό Εργαστήρι» του Δήμου Κηφισιάς
Μαθήματα:
κιθάρα
μπάσο
πλήκτρα
ντραμς,
πνευστά (τρομπέτα, σαξόφωνο, φλάουτο).
 • Δημιουργία ‘Μπαντίνας’ με τους μαθητές του ‘Μουσικού Εργαστηρίου’ (Μπάντας φιλαρμονικής, συμφωνικής και ροκ).
 • Δημιουργία Τμήματος ‘Παραδοσιακών Χορών Νέων’ και στη Ν. Ερυθραία.
Εκδηλώσεις
 • Διοργάνωση του κύκλου μαθημάτων «18 Μαθημάτα Παγκόσμιας Ιστορίας» με την καθ. Ιστορίας του Καποδιστριακού Παν/μιου Αθηνών κα Μαρία Ευθυμίου. (μέσος όρος κοινού τα 400 άτομα!!)
 • Διοργάνωση εκδήλωσης για τα «Κούλουμα» στη Νέα Ερυθραία με φαγητό, ποτό και ζωντανή μουσική και απασχόληση για τα παιδιά με ανιματέρ, ξυλοπόδαρος, γαϊτανάκι
 • Διοργάνωση πολλών πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως συναυλίες, ομιλίες, λογοτεχνικές βραδιές με ονόματα όπως οι Γιώργος και Παναγιώτης Γεννηματάς, Θεοδόσης Τάσσιος, Γιοβάννα, Σάββας Καλεντερείδης κ.ά.
 • Διήμερο Διεπιστημονικό Συνέδριο σε συνεργασία με το Εργαστήριο Κοινωνικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και με θέματα: Ελληνο – Αραβικές σχέσεις & Αιγυπτιώτικος Ελληνισμός

Επίτιμος Πρόεδρος του συνεδρίου ο κ. Ιωάννης Μελάς

Εισηγητές διακεκριμένοι Πανεπιστημιακοί καθηγητές όπως:
Εμμανουήλ Ρούκουνας, Ακαδημαϊκός, ομοτ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
Βασίλειος Χρηστίδης, τ. Καθηγητής πανεπιστημίων Columbia και Ιωαννίνων
Χαράλαμπος Μπαμπούνης, Καθηγητής ΕΚΠΑ, Διευθυντής του Εργαστηρίου ΠΤΔΕ ΕΚΠΑ, κ.α
Κατόπιν, ο Πρόεδρος μίλησε για τη διοργάνωση Κηφισιώτικων θεσμών με σημαντικότερη όλων την επαναφορά μετά από αρκετά χρόνια, του Χορωδιακού Φεστιβάλ Νέας Ερυθραίας, ενός μεγάλου και παραδοσιακού θεσμού, ο οποίος λάμβανε χώρα και πριν τη δημιουργία του νέου καλλικρατικού Δήμου Κηφισιάς. Η επαναφορά του θεσμού αυτού σφραγίστηκε με εξαιρετική επιτυχία και τις δύο ημέρες πραγαμοτοποίησής του. Άλλοι Κηφισιώτικοι θεσμοί πραγματοποιήθηκαν παραδοσιακά όπως Χορωδιακό Φεστιβάλ, Σεργιάνι στην Παράδοση, Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της μικτής Χορωδίας του Δήμου στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, Κηφισοπαιχνιδίσματα.

Παράλληλα, δημιουργήθηκε ένας νέος Πολιτιστικός χώρος στην Κηφισιά, η «Σκηνή Κεφαλαρίου», όπου παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση «Γιλγαμές» σε δύο ξεχωριστές καλοκαιρινές βραδιές.

Ο Πρόεδρος στη συνέχεια αναφέρθηκε στην καθιέρωση νέων πολιτιστικών θεσμών.
Καθιέρωση Νέων Θεσμών
 • Άνοιξη Τεχνών
Δίνοντας μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη του ενδιαφέροντος για την ποίηση, τη λογοτεχνία και τα εικαστικά, το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού εγκαινίασε τον Μάϊο, έναν νέο θεσμό, την Άνοιξη Τεχνών. Κάθε Σάββατο γνωστοί συγγραφείς, ποιητές και λογοτέχνες, αλλά και ζωγράφοι έρχονταν στην Έπαυλη Δροσίνη για να παρουσιάσουν τα έργα τους και να συζητήσουν με το κοινό.
 • Θεατρικά Βραβεία Κηφισιάς
Ένας ακόμα νέος θεσμός ήταν τα «Θεατρικά Βραβεία Κηφισιάς», όπου συμμετείχαν 6 θεατρικοί θίασοι από όλη την Ελλάδα με κορυφαία έργα του Ελληνικού & Διεθνούς ρεπερτορίου.
Καλλιτεχνικός Διευθυντής των Βραβείων ήταν ο διεθνούς φήμης ηθοποιός κ. Σπύρος Φωκάς.
 • Χριστούγεννα στην Κηφισιά
Καινούριος θεσμός του νομικού προσώπου ήταν και τα «Χριστούγεννα στην Κηφισιά». Το κοινό της Κηφισιάς κι όχι μόνο, είχε την ευκαιρία να νιώσει πιο έντονα από κάθε άλλη χρονιά το πνεύμα των Χριστουγέννων, παρακολουθώντας Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις σε όλες σχεδόν τις γωνιές του Δήμου μας, όπως συναυλίες για μικρούς και μεγάλους, θεατρικές παραστάσεις, μπαζάρ Χριστουγεννιάτικα, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής αγοράς, happenings, Disco party στο παραδοσιακό κέντρο της Κηφισιάς.
 • Φεστιβάλ Κηφισιάς
Με συναυλίες όπως Παντελής Θαλασινός και Άννα Μπουρμά και θεατρικά έργα όπως «Το έπος του Γιλγαμές» και «Δεν φοβάμαι, δεν ελπίζω» του Νίκου Καζαντζάκη.
 • Τα ανανεωμένα «Μενάνδρεια»:
Τα «Μενάνδρεια», ο παραδοσιακός πολιτιστικός θεσμός των μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πέρυσι παρουσιάστηκαν ανανεωμένα !!!
Τα ανανεωμένα «Μενάνδρεια» με νέο λογότυπο και μότο ‘’Ο Πολιτισμός κοντά στον Πολίτη’’, χάρισαν στο κοινό συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις ποικίλου ενδιαφέροντος. Κορυφαία όλων η συναυλία Μάριου Φραγκούλη στο Ζηρίνειο με σχεδόν 3000 κόσμο να κατακλύζει το στάδιο της Κηφισιάς και να χειροκροτεί τον μεγάλο καλλιτέχνη!!!
Άλλες συναυλίες αυτές των Τάνιας Τσανακλίδου και Μόνικα στο Ζηρίνειο, Ανδριάνα Μπάμπαλη και Ρους στις Αδάμες, Μιχάλης Δημητριάδης, Μαρία Σουλτάτου στην Νέα Ερυθραία, Δάκης και Πωλίνα στο Εντευκτήριο Εκάλης, 5ο Φεστιβάλ Ηχοχρωμάτων κ.α..
Τέλος, η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για την εποπτεία του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Κηφισιάς «Νίκος Αντωνόπουλος» & Υπεύθυνη Μουσειακής Πολιτικής κα Μαρία-Χριστίνα Τσιάμα παρουσίασε τη δράση του ελευθέρου Πανεπιστημίου κατά τον απολογισμό του νομικού προσώπου.
Ελεύθερο Πανεπιστήμιο
Η κα Χριστίνα- Μαρία Τσιάμα τόνισε ότι τα μαθήματα και οι διαλέξεις γίνονται δωρεάν προς το κοινό, κάτι το οποίο επανέφερε η νέα δημοτική αρχή από τον Οκτώβριο του 2014.
Στη συνέχεια είπε τα εξής:
Λειτουργούν θεματικοί κύκλοι οι οποίοι καλύπτουν τομείς όπως: Ψυχολογία, Αρχαία και Σύγχρονη Ιστορία, Αρχαιολογία, Φιλοσοφία, Λογοτεχνία, Ιστορία της Τέχνης και της Αρχιτεκτονικής, κ.ά.
Τα γνωστικά πεδία εμπλουτίζονται και διευρύνονται συνεχώς με την ένταξη στο πρόγραμμα και νέων θεματικών κύκλων και ομιλιών σε τομείς όπως: Φιλοσοφική Συμβουλευτική, Συμβουλευτική γονέων και ζευγαριών, Παιδοψυχολογία και Παιδαγωγική, Μουσικολογία, Θεατρολογία, Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, Εργασία και Επιχειρηματικότητα κ.ά

Μάθετε πρώτοι ό,τι δε θα σας πουν οι άλλοι

 • Gossip, Παραπολιτικά, Πιπεράτα!
 • Προσφορές Εστιατορίων και καταστημάτων στην Κηφισιά
 • Νέα και Ειδήσεις
για την Κηφισιά κατευθείαν στο mail σας.

Εγγραφείτε τώρα
Email
Όνοματεπώνυμο
Δε θα σας spammarουμε ποτέ!

Σχολιάστε

σχόλια