Αρχική » Ειδήσεις » Την υποψηφιότητά του με τον συνδυασμό του Ν.Χιωτάκη ανακοίνωσε και επίσημα ο Κώστας Τσιλιγκίρης
Τσιλιγκιρης

Την υποψηφιότητά του με τον συνδυασμό του Ν.Χιωτάκη ανακοίνωσε και επίσημα ο Κώστας Τσιλιγκίρης


Ο Κώστας Τσιλιγκίρης, φανερά συγκινημένος από τα καλά λόγια αλλά και την τόσο μεγάλη συγκέντρωση φίλων από τη γειτονιά αλλά και όλη την Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία και την Εκάλη, ανέφερε τους λόγους για τους οποίους έθεσε εκ νέου υποψηφιότητα με τον συνδυσμό του Νίκου Χιωτάκη

Άλλωστε, όπως είπε, δεν χρειαζόταν καμία ιδιαίτερη πρόσκληση αφού στο εστιατόριο του Τηλέμαχου πηγαίνει χρόνια και κάθεται μετά το φαγητό και κουβεντιάζει με τα αδέλφια Τσιλιγκίρη, Κώστα και Γιώργο για τις τρέχουσες εξελίξεις.

Ο Κώστας Τσιλιγκίρης, φανερά συγκινημένος από τα καλά λόγια αλλά και την τόσο μεγάλη συγκέντρωση φίλων από τη γειτονιά αλλά και όλη την Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία και την Εκάλη, ανέφερε τους λόγους για τους οποίους έθεσε εκ νέου υποψηφιότητα με τον συνδυσμό του Νίκου Χιωτάκη. Είπε ότι η καταγωγή του από παππού και από πατέρα από την πόλη αλλά και η διαδρομή του σε αυτή τη πόλη που γεννήθηκε και πήγε σχολείο τον έχουν δέσει με την Κηφισιά. Όλα του τα βιώματα είναι συνδεδεμένα με αυτή την πόλη.

Ο υποψήφιος Σύμβουλος ανάμεσα σε άλλα ανέφερε:

«Για μένα η Κηφισιά είναι και θα είναι πάντα ο πιο αγαπημένος τόπος. Αγαπώ τις αναρίθμητες όμορφες γωνιές της, τον καταπράσινο πλούτο της, τα ιστορικά αρχοντικά και τις εκκλησίες της, τους δρόμους όπου περπάτησαν προσωπικότητες που σημάδεψαν την φυσιογνωμία και την ιστορία αυτής της πόλης όπως ο Μελάς, ο Μπενάκης, ο Αβέρωφ, ο Δροσίνης, η Πηνελόπη Δέλτα, ο Δηλιγιάννης, ο Άγγελος και η Νίκη Γουλανδρή και άλλοι πολλοί. Η Κηφισιά είναι το σπίτι μου. Και αγαπώ το σπίτι μου.

Η πόλη όμως δεν είναι μόνον αυτά. Είναι και οι άνθρωποί της που ζουν, κατοικούν και εργάζονται σε αυτήν. Πραγματικά όμορφη μια πόλη την κάνουν οι ψυχές των ανθρώπων της.

Βαριά η κληρονομιά της πόλης, βαριά και η ιστορία της και θα έπρεπε να νιώθουμε υπερήφανοι όχι μόνο για το παρελθόν της αλλά και την σύγχρονη ταυτότητά της, για την ποιότητα ζωής που προσφέρει στους πολίτες της. Γιατί η πόλη μας μπορεί και έχει το δυναμικό ν’ αποτελέσει προορισμό ζωής.

Αγαπητοί φίλοι,

Όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι που ζουν, εργάζονται και μεγαλώνουν τα παιδιά τους σε αυτή τη πόλη, έτσι και εγώ, αρνούμαι να συμβιβαστώ με τη σημερινή κατάσταση. Δεν με εκφράζει. Αρνούμαι να συμβιβαστώ με την αδράνεια, την ασυνέπεια, τη στασιμότητα στην παραγωγή έργου. Αρνούμαι να συμβιβαστώ με τις συμπτωματικές πολιτικές και τη σύγχυση της σημερινής Διοίκησης του Δήμου μας. Αρνούμαι πολιτικές πρακτικές εγκλωβισμένες στο παρελθόν. Δεν συμβιβάζομαι με τίποτα λιγότερο απ’ το καλύτερο.

Φίλοι μου,

Πιστεύω πως ήρθε η στιγμή να γυρίσουμε σελίδα για μια νέα εποχή στην Αυτοδιοίκηση. Χρειάζονται γι’ αυτό άνθρωποι ικανοί, με φρέσκιες ιδέες, με ανιδιοτελή αγάπη για την πόλη μας και κυρίως με μια σύγχρονη αντίληψη για τα κοινά έχοντας ως γνώμονα το «καλό» όλων μας.

Πως θα το πετύχουμε αυτό;

Το πρώτο που χρειάζεται κατά την άποψή μου, είναι εμπνευσμένο όραμα και κατάλληλο σχέδιο για έναν δήμο σύγχρονο, που θα υπηρετεί με σεβασμό και ευαισθησία τους νέους και τις νέες, τα παιδιά, τους γονείς, τους εργαζόμενους, τους ηλικιωμένους, που θα δίνει λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας και θα απαντά στις μεγάλες προκλήσεις που είναι μπροστά μας.

Το δεύτερο που χρειάζεται είναι η δημιουργικότητα και η σκληρή δουλειά, γιατί απλά η ζωή μου έμαθε πως, αν δε δουλέψεις σκληρά, δεν γίνεται τίποτα. Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παρεμβάσεων, δράσεων και έργων που θα αλλάξει την εικόνα της πόλης και θ’ αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής όλων μας, μπορεί να γίνει πράξη μόνο με σκληρή δουλειά και νέες ιδέες.

Τρίτο και τελευταίο είναι το Αποτέλεσμα. Οι καλές προθέσεις και οι ωραίες ιδέες δεν αρκούν. Όλα και όλοι κρίνονται από την Αποτελεσματικότητα της Δημοτικής μηχανής, όχι στο τέλος κάποιας θητείας αλλά κάθε μέρα, απ’ την πρώτη κιόλας μέρα.

tsiligiris-xiotakis-kifisia

 

Πέραν αυτών φίλοι μου, σκέφτομαι πως η πρόοδος και η ανάπτυξη δεν μπορεί να είναι αόριστες έννοιες αλλά το αποτέλεσμα μικρών και μεγάλων συλλογικών ενεργειών.

Θα μου επιτρέψετε να πω πως, η ζωή με δίδαξε πως δεν υπάρχουν προβλήματα που δεν λύνονται. Δεν υπάρχουν στόχοι ανεκπλήρωτοι αλλά προτάσεις εμπνευσμένες, πρωτότυπες, σοβαρές που μπορούν να δώσουν λύσεις. Οι δυσκολίες και τα προβλήματα αρκετά στις μέρες μας. Οι ευκαιρίες λιγότερες μεν, αλλά υπάρχουν.

Με αυτές λοιπόν τις σκέψεις, κοιτώντας σας στα μάτια, ανακοινώνω την απόφασή μου να είμαι ακούραστος μαχητής μιας ευρύτερης προσπάθειας για την αναγέννηση της πόλης, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος των τριών Δημοτικών Ενοτήτων (Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης) που απαρτίζουν την πόλη μας, με τον συνδυασμό του Υποψήφιου Δημάρχου Νίκου Χιωτάκη “+εργαζόμαστε για την πόλη της καρδιάς μας”. Έναν άνθρωπο με επιτυχημένη διαδρομή στην αυτοδιοίκηση, ικανότητα και γνώση από το Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και όχι μόνο, που μπορεί να σηκώσει το βάρος της διοίκησης, αυτές τις δύσκολες στιγμές και να μας οδηγήσει μπροστά στο δρόμο της προόδου.

Η απόφαση της υποψηφιότητάς μου, δεν είναι απόφαση της στιγμής και σίγουρα δεν προέκυψε αβασάνιστα. Πάντα πίστευα πως ο Δήμος δεν αποτελεί ευκαιρία για βόλεμα. Μπαίνεις στη Αυτοδιοίκηση φίλοι μου για να δώσεις και όχι για να πάρεις. Είναι ένας χώρος διαλόγου, ζωντανός, δραστήριος που δεν του ταιριάζει η αδράνεια, η αδιαφορία και η εγκατάλειψη.. Ξέρω καλά, όπως κι εσείς, πως η πόλη μας κρύβει μέσα της μια τεράστια δυναμική.

Αυτή η δυναμική είναι οι άνθρωποί της, εμείς. Εμείς είμαστε που μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία του τόπου μας. Εμείς είμαστε που κρατάμε το μέλλον στα χέρια μας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Θέληση υπάρχει, σχέδιο υπάρχει, γνώση υπάρχει, πίστη υπάρχει.

Τίθεμαι λοιπόν στην κρίση σας και ζητώ την δική σας στήριξη, ώστε να παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις, με όλη μου την ψυχή, με ευαισθησία και εντιμότητα, να πάρει η πόλη μας…η πόλη της καρδιάς μας την θέση που πραγματικά της αρμόζει ως μια ιστορική πόλη, μια πόλη πρότυπο. Να γίνει πάλι η πιο όμορφη, η πιο σύγχρονη, η πιο ανθρώπινη, η πιο ζωντανή πόλη.

Κι εμείς οι πιο περήφανοι πολίτες της.

Αυτό είναι ένα στοίχημα όλων μας.

Και ήρθε η ώρα όλοι μαζί να το κερδίσουμε.

Άλλωστε, τους ανθρώπους τους μετράς στην πράξη κι όχι στα λόγια.

Θέλω μόνο να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου που είστε σήμερα εδώ μαζί μου. Η αγάπη σας μου δίνει δύναμη να συνεχίσω και να “ +εργαστώ για την πόλη της καρδιάς μας”. Ο Θεός να σας έχει όλους καλά.»

Στο κάλεσμα του Κώστα Τσιλιγκίρη ανταποκρίθηκαν πολλοί φίλοι, συνάδελφοι και συνυποψήφιοί του, πρόεδροι συλλόγων, ιερείς από τις ενορίες της πόλης μας, υποψήφιοι βουλευτές και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι.


Μάθετε πρώτοι ό,τι δε θα σας πουν οι άλλοι

  • Gossip, Παραπολιτικά, Πιπεράτα!
  • Προσφορές Εστιατορίων και καταστημάτων στην Κηφισιά
  • Νέα και Ειδήσεις
για την Κηφισιά κατευθείαν στο mail σας.

Εγγραφείτε τώρα
Email
Όνοματεπώνυμο
Δε θα σας spammarουμε ποτέ!

Σχολιάστε

σχόλια