Αρχική » Εκδηλώσεις » «Εαρινές μελωδίες» θα πλημμυρίσουν την Πινακοθήκη Κουβουτσάκη
Κουβουτσάκη Κηφισιά

«Εαρινές μελωδίες» θα πλημμυρίσουν την Πινακοθήκη Κουβουτσάκη


Η Πινακοθήκη Κουβουτσάκη στην Κηφισιά θα πλημμυρίσει με «Εαρινές μελωδίες» στις 26, 28, 31 Μαρτίου και 3 Απριλίου.
«Εαρινές μελωδίες» θα πλημμυρίσουν την Πινακοθήκη Κουβουτσάκη

 Στις «Εαρινές Μελωδίες στην Κηφισιά» που έχουν καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια και διοργανώνονται από το Σύλλογο «Οι Φίλοι της Ορχήστρας Κηφισιάς» σε συνεργασία µε το «Φόρουµ για την Κηφισιά» παρελαύνουν µερικοί από τους καλύτερους µουσικούς του ∆ιεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ «Ευµέλεια», το οποίο διοργανώνεται σε ετήσια βάση στην Αγριά Βόλου από το Κοινωφελές Ίδρυµα Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη, µε την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ντίνου Μαστρογιάννη.

Σε προηγούμενες διοργανώσεις δόθηκε η ευκαιρία στο φιλόµουσο κοινό της Κηφισιάς να απολαύσει νικητές διεθνών διαγωνισµών, περίφηµες ορχήστρες δωµατίου µε διακεκριµένους σολίστ, πολλά αριστουργήµατα της φιλολογίας της µουσικής δωµατίου ερµηνευµένα από Έλληνες και ξένους ταλαντούχους νέους καλλιτέχνες, αλλά ακόµη και τζαζ µουσική.

Φέτος χορηγός επικοινωνίας του Φεστιβάλ «Ευµέλεια» θα είναι το Γ’ Πρόγραµµα της ΝΕΡΙΤ, αναγνωρίζοντας έτσι εµπράκτως τη µεγάλη καλλιτεχνική αξία του φεστιβάλ αλλά και την πρωτοτυπία του φετινού προγράµµατός του.

Κατά συνέπεια, οι καλλιτέχνες που θα ερµηνεύσουν στις «Εαρινές Μελωδίες» αναµένονται µε ακόµη περισσότερο ενδιαφέρον, αφού πολλά από τα έργα που θα παιχτούν στην Αγριά Βόλου θα επαναληφθούν και στην Κηφισιά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των συναυλιών έχει ως εξής:

Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει την Πέμπτη 26 Μαρτίου με ένα πλούσιο και ποικίλο πρόγραµµα που θα ξεκινήσει με έργα Μπαχ για Φλάουτο και Πιάνο. Θα συνεχιστεί με το αριστούργηµα του Πουλένκ, τη Σονάτα επίσης για Φλάουτο και Πιάνο, έργα για σόλο Πιάνο του Ραχµάνινοφ αλλά και του Τζορτζ Ενέσκου, που σπάνια ακούγονται στη χώρα µας. Η βραδιά θα κλείσει µε µερικά από τα σηµαντικότερα αριστουργήµατα για Πιάνο 4 χέρια, όπως µία Σονάτα του Μότσαρτ και τους πασίγνωστους Ουγγρικούς Χορούς (αρ. 1-10) του Μπραµς.
Στη συναυλία λαµβάνουν µέρος οι µουσικοί: Ντανίλο Ντε Λούκα, Φλάουτο (Ιταλία) / Αρετή Προσήλια, Πιάνο (Ελλάδα) και Σίλβιου Ντουµιτράκε, Πιάνο (Ρουµανία).

Το Σάββατο 28 Μαρτίου άλλος ένας διακεκριµένος Έλληνας πιανίστας, ο Παναγιώτης Γώγοςαπό την Πάτρα θα παρουσιάσει µερικά από τα γνωστότερα και πιο αγαπητά στο κοινό έργα για σόλο Πιάνο, όπως την «Παθητική Σονάτα» του Μπετόβεν, το Andante spianato και τη Μεγάλη Πολωνέζα του Σοπέν, αλλά και τα λιγότερα παιγµένα στην Ελλάδα «Φανταστικά κοµµάτια» έργο 12 του Σούµαν.

Την Τρίτη 31 Μαρτίου στη σκηνή θα ανέβουν η Ολλανδέζα βιολονίστα Λίζα Γιάκοµπς και η πιανίστα Ξένια Κουζµένκο από τη Λευκορωσία. Μεταξύ των δημοφιλών έργων που θα παρουσιάσουν θα ακουστεί η περίφημη “Τρίλια του διαβόλου” του Ταρτίνι αλλά και έργα που εντάσσονται στα πλέον κορυφαία του ρεπερτορίου, όπως την 3η Σονάτα του Μπραµς ή τη Φαντασία πάνω σε θέµατα της όπερας “Κάρµεν” (του Μπιζέ) του Γουόξµαν.

Οι «Εαρινές μελωδίες στην Κηφισιά» θα κλείσουν την Παρασκευή 3 Απριλίου με το περίφηµοΚουαρτέτο Εγχόρδων «Φέγκους», από το Μάριµπορ της Σλοβενίας, όπου θα παρουσιάσει µια ανθολογία έργων που εκτείνεται από τα διάσηµα Κουαρτέτα έργο 20 του Χάιντν µέχρι το Κουαρτέτο αρ. 1 του Τσαϊκόφσκι.
Αξιοσηµείωτο είναι ότι το Κουαρτέτο θα ερµηνεύσει και ένα έργο του διεθνούς φήµης συνθέτη Νίµροντ Μπόρενσταϊν, που φέτος είναι ο τιµώµενος συνθέτης του Φεστιβάλ «Ευµέλεια», αλλά και έργα σύγχρονων Σλοβένων συνθετών.

Πινακοθήκη Κουβουτσάκη
Λεβίδου 11, Κηφισιά, τηλ.: (+30) 210 62 33 682-3


Μάθετε πρώτοι ό,τι δε θα σας πουν οι άλλοι

  • Gossip, Παραπολιτικά, Πιπεράτα!
  • Προσφορές Εστιατορίων και καταστημάτων στην Κηφισιά
  • Νέα και Ειδήσεις
για την Κηφισιά κατευθείαν στο mail σας.

Εγγραφείτε τώρα
Email
Όνοματεπώνυμο
Δε θα σας spammarουμε ποτέ!

Σχολιάστε

σχόλια