Αρχική » Ειδήσεις » Στέλνουν προσφυγόπουλα σε παλιό γηροκομείο στο Κεφαλάρι

Στέλνουν προσφυγόπουλα σε παλιό γηροκομείο στο Κεφαλάρι


Το κτήριο ανήκει στον Ερυθρό Σταυρό και βρίσκεται σε μια ήσυχη γειτονιά δίπλα από εγκαταλελειμμένα κτήρια αλλά και πολυτελείς κατοικίες

Μπορεί να δόθηκε στη δημοσιότητα το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για τη δυνατότητα δημιουργίας hot spot μέσα στις πόλεις, ωστόσο μέχρι την απόφαση, μας χωρίζει αρκετός δρόμος.

Την ίδια ώρα όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, του protothema.gr ετοιμάζονται να στείλουν προσφυγόπουλα, από διάφορους καταυλισμούς στο Κεφαλάρι.

Το σχέδιο προβλέπει την μεταφορά και φιλοξενία ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, έως δέκα ετών, στο παλιό οικοτροφείο – γηροκομείο των Αδερφών Νοσοκόμων στην οδό Γεωργαντά 03 στο Κεφαλάρι.

Το κτήριο ανήκει στον Ερυθρό Σταυρό και είναι για αρκετό διάστημα άδειο.  Βρίσκεται σε μια ήσυχη γειτονιά, δίπλα από εγκαταλελειμμένα κτήρια, αλλά και πολυτελείς κατοικίες.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κηφισιάς, Γιώργο Θωμάκο,  με τον οποίο επικοινώνησε το protothema.gr, την πρόθεσή για την μεταφορά προσφυγόπουλων στον συγκεκριμένο χώρο του μετέφερε περίπου πριν από ένα μήνα, ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού, Αντώνιος Αυγερινός, λέγοντάς του ότι θα διεκδικήσουν την ένταξή τους σε σχετικό πρόγραμμα.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι πρόκειται για ιδιωτικό χώρο και κατ επέκταση, η διαδικασία δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του δήμου, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι από την στιγμή που πρόκειται για μικρά παιδιά, ο δήμος δεν θα αντιδράσει.

Πηγή: protothema.gr


Μάθετε πρώτοι ό,τι δε θα σας πουν οι άλλοι

  • Gossip, Παραπολιτικά, Πιπεράτα!
  • Προσφορές Εστιατορίων και καταστημάτων στην Κηφισιά
  • Νέα και Ειδήσεις
για την Κηφισιά κατευθείαν στο mail σας.

Εγγραφείτε τώρα
Email
Όνοματεπώνυμο
Δε θα σας spammarουμε ποτέ!

Σχολιάστε

σχόλια